Cercar

Comença a escriure el que estàs cercant

Categories

Regions

La Fira d’Artés es celebrarà en format digital

General

L’activitat Firal es trasllada a un entorn digital, on hi haurà els expositors, el teixit local i tota mena d’activitats paral·leles en format audiovisual. La programació cultural es manté presencial, amb l’obra “L’Home orquestra”, d’en Peyu, com a plat fort.

L’Ajuntament i la comissió organitzadora han optat per un model híbrid, que trasllada l’activitat Firal en una plataforma digital i manté la programació cultural en format presencial

Paràgraf 1

La Fira d’Artés celebrarà enguany la seva seixantena edició amb un format reorientat degut a l’actual context de pandèmia. L’Ajuntament i la comissió organitzadora han optat per un model híbrid, que trasllada l’activitat Firal en una plataforma digital i manté la programació cultural en format presencial, però adaptada a les restriccions actuals. Aquest reforç digital es preveu mantenir-lo en les futures edicions de la Fira. 

L’espai expositiu, doncs, es traslladarà a fira.artes.cat, on hi haurà els expositors i artesans que habitualment omplen els carrers. Se’n preveuen més d’una trentena, la majoria dels quals dels sectors de l’automoció i la maquinària agrícola i forestal, àmbits que han consolidat la Fira d’Artés com a referent a les comarques centrals. Cada expositor compta amb un espai virtual que simula un estand de Fira, on hi mostra la seva oferta comercial i promocions. Així mateix, a la web fira.artes.cat també hi haurà espai per al teixit econòmic local, amb un apartat destinat al comerç, un a la restauració i varies propostes dedicades al producte local. 

La Fira d’Artés arriba enguany a la seixantena edició i se celebrarà els dies 9, 10 i 11 d’abril. Durant aquests dies, hi haurà activitats virtuals (com un showcooking, un taller de planter, una visita a l’Escola Municipal de Música i tertúlies i entrevistes relacionades amb Artés i la seva Fira. Pel que fa a la programació presencial, es manté el ja tradicional concurs de poesia Francesc Blancher i el concurs de pintura ràpida. A les propostes artístiques, a més, enguany s’hi afegeix un concurs de Urban Sketcher”, estil pictòric que es defineix com la pràctica del dibuix “in situ”. Diferents propostes a l’entorn del món de la sardana, tallers i sortides d’entitats de cultura popular d’Artés completaran l’activitat lúdica del cap de setmana. 

La gastronomia i la producció agroecològica local també hi tindrà un pes destacat: per dissabte al matí hi ha prevista una xerrada amb experiències de joves pagesos i pageses i seguidament un tast virtual de vins, cava i embotits d’Artés, amb el sommelier Dami Vila. 

Paral·lelament, els restaurants del poble oferiran menús de Fira. 

La Fira d’Artés, una de les més concorregudes del Bages, i que tot i ser multisectorial té en el sector de l’automoció i la maquinària agrícola els seus principals reclams, l’any passat es va suspendre atès que s’havia de celebrar en ple confinament domiciliari. En edicions anteriors aplegava prop de 32.000 visitants en els més de 52.000 metres quadrats de superfície d’exposició.